A klíma karbantartás nagyon fontos!

Klíma karbantartás

Bizonyára Ön is hallott már klímaberendezés okozta megbetegedésről. A klímák folyamatosan szűrik az otthonaink beltéri levegőjét és el is tudnak koszolódni. Munkánk során találkozunk nagyon elhanyagolt berendezésekkel és nagy tiszta készülékekkel is. Ez persze csak látszólagos és nem biztos, hogy ami tisztának látszik az tiszta is. Azok a kórokozók amik képesek az emberi szervezetet megbetegíteni sajnos nem szabad szemmel láthatók. Mikroszkopikus organizmusok amelyeket el kell távolítani a klíma berendezésekből és ez nagyon fontos! 

Minden klímaberendezést évente akár többször is érdemes kitakarítani és fertőtleníteni. Amikor hűtésre használjuk a beltéri egység hőcserélőjén nedvesség csapódik ki és ez nagyon jó táptalaj a baktériumoknak és gombáknak. Az előtét szűrő ugyan a nagyobb lebegő szennyeződéseket felfogják de sajnos ha telítődik ez az egység akkor a klíma hatásfoka is drasztikusan csökken és meg is hibásodhat.

Klíma tisztítás és karbantartás

Az hogy évente egyszer szerelőt hívunk még koránt sem biztos hogy elegendő, ezért érdemes a háztartásban tartani fertőtlenítőszert amellyel időnként mi magunk is kitisztítjuk a készüléket. Kapható többféle klímatisztító spray de nem biztos, hogy mindegyik ideális. Kerüljük a hab alapú tisztítószereket, mivel mivel ezek a behatási idő után kissé vagy nagyon ragacsos állagú anyagot hagynak a hőcserélő felületén.

Általános háztartási tisztítószereket még véletlenül se alkalmazzunk, mert kémhatásuk miatt roncsolhatják klímánk alkatrészeit. Érdemes szakember véleményét kérni.

Amikor bekapcsoljuk a klímánkat és furcsa szagokat érzünk akkor biztos hogy fertőtlenítés szükséges, ilyen esetben ne használjuk a készüléket!

Lélegezzen tiszta levegőt otthonában és élvezze a kellemes hőmérsékletet!

Klíma karbantartás és fertőtlenítés Miskolc

UV-C fertőtlenítő robotunk lehetővé teszi, hogy a ngyobb kiterjedésű csarnok, üzem, gyártósor fertőtlenítését is el tudjuk végezni. Mivel az UV-C sugárzás káros az emberre, robotunk távvezérléssel irányítható és nem kell élő embert a sugárzásnak kitenni. Ez a fertőtlenítési mód minden kórokozót elpusztít és teljesen steril környezetet teremt. Amennyiben információra van szüksége ezen szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük jelezze.